torsdag 17. september 2015

Generalisering og hets i sosiale medier

Det er så godt å se at andre også reagerer på all rasismen som florerer på facebook. En ting er at man kan ha en mening om innvandrings- og flyktningpolitikk; en annen ting er generaliseringen og ren hets i mine øyne. Så bør man jo kunne skille mellom det som er en enorm humanitær katastrofe, som krever umiddelbar hjelp og handling, og det som regnes som en ordinær innvandring (de som vil komme av andre og mindre prekære årsaker).

Jeg blir så lei og oppgitt også over at svake grupper hele tiden settes opp mot hverandre. JA, det finnes folk i Norge som også trenger hjelp og økonomisk støtte. JA, det er store utfordringer i eldreomsorgen. Og NEI, det er IKKE rettferdig at innsatte har bedre "boforhold" enn mange gamle. Men da er det SYSTEMET man må gjøre noe med! Det er ikke de som nå kommer fra Syria sin feil at vi har noen som fremdeles lever under fattigdomsgrensen i Norge.

Norge er stort sett et godt land å leve i. Vi slipper å leve i daglig frykt for at en bombe skal gå av og utslette familie og naboer (Den gangen en bombe faktisk gikk av, var det forøvrig en etnisk norsk, såkalt kristen som sto bak...) Vi har ytringsfrihet og vi har religionsfrihet. Ungene våre har rett på skolegang. De kan leke ute uten å være redd for at en mine skal eksplodere. Vi har trygdeytelser og gode permisjonsordninger.

Vi har mye å være takknemlige for. Likevel er vi ikke rause nok. Og når vi selv er i utlandet, forlanger vi å ha det som hjemme. Det snakkes om ghettoer i Oslo, men hva med koloniene av norske i Spania? I Gran Alacant er halvparten av befolkningen utlendinger, og nordmenn var den nest største gruppen (bare slått av britene). Dette var i 2008, så tallet har nok økt nå. De har egne utesteder og foretak som gjerne drives av de selv. Til og med egen skole! Så nordmenn i utlandet har det ikke så verst... Dessverre er det nettopp i denne gruppen man finner de største innvandringsskeptikerne.

Nå er det en politiker ved navn Shoaib Sultan som kan bli Oslos neste ordfører. Og da begynner selvsagt folk å murre. Hvorfor? Skal ikke han i likhet med andre få en sjanse til å vise hva han duger til? Skal hans religion sette en stopper? Hva da med religionsfriheten vår? Jeg vet ikke hva han står for, har sett noen uttalelser ang homofile, som jeg ikke kan godta, men der skiller han seg vel ikke så mye fra andre etnisk norske politikere og kirkefolk. Hadde han hett Hansen og vært kristen, så hadde dette neppe vært et problem i det hele tatt.

Grunnen til at jeg engasjerer meg så mye i dette og skriver om det i denne bloggen, er at det går faktisk veldig inn på meg dette. Jeg prøver å se det gode i alle, og liker å gi folk en sjanse til å vise hva de står for, uansett hudfarge, religion, legning osv.

Og til dere som kommer med påstander som at den norske rase vil dø ut:

Les gjerne denne artikkelen: http://www.bt.no/nyheter/innsikt/Sa-du-tror-du-er-norsk-3361195.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar